Rebalancing

Rebalancing is een vorm van lichaamswerk waarbij aanraking centraal staat. Bij lichaamswerk is het besef aanwezig dat lichaam en geest, denken en voelen, je psyche en je emoties intens met elkaar verbonden zijn. Als je het lichaam aanraakt, raak je de hele mens aan. Spanningen in het lichaam worden voelbaar en weggestopte emoties kunnen de ruimte krijgen om los te komen.

Rebalancing is een manier om meer contact met je lichaam te maken. In onze westerse maatschappij zijn de meesten van ons wat vervreemd van hun lichaam. Werkelijk luisteren naar wat je lichaam te zeggen heeft, het geven wat het nodig heeft, en werkelijk iets doen met de signalen die het afgeeft, vaak hebben we het te druk en gaan maar door.

Rebalancing is voor mij even stilstaan, stoppen met alsmaar bezig zijn, om te voelen wat er is, in je lichaam, daardoor je gevoelens te ervaren en uiteindelijk de stilte in jezelf. Dit geeft je een veel breder perspectief op de gebeurtenissen in je leven en de problemen die je daarin ervaart, waardoor nieuwe mogelijkheden vanzelf ontstaan.

In een Rebalancing-sessie worden diverse technieken gebruikt:

  • De therapeut begeleidt je om met volle aandacht te ervaren wat er in het lichaam gebeurt, de fysieke sensaties, waar is spanning, waar is ruimte; door deze stille aandacht, zonder iets te doen of te willen, komt dat wat vast zat los.
  • Dieper en vollediger ademen vergroot het vermogen om te voelen. Een bewustere ademhaling brengt je in contact met je energie. Het is in een Rebalancing-sessie een middel om contact te maken met spanning of emotie.
  • Aanraking: door de hand van de therapeut word je je nog meer bewust van je lichaam.
  • Diverse massagetechnieken, zoals diepe bindweefselmassage waardoor ook de diepere lagen aangeraakt worden en uitgenodigd om te ontspannen, en zachte dynamische gewrichtsmassage die meer bewegingsvrijheid geeft.
  • Zelfonderzoek: door te ervaren wat er in het lichaam gebeurt en dat verder te onderzoeken kan helderheid ontstaan over jouw overtuigingen en waar jij jezelf vasthoudt in patronen.

Wat mij in Rebalancing het meeste aanspreekt, naast alle technieken, is de houding: zonder oordeel kijken, in zachtheid en mildheid, vanuit je hart, werkelijk jezelf onder ogen komen, en zo je pijn durven voelen waardoor deze losgelaten kan worden. Zo ontstaat een diepe ontspanning.

Ik gebruik Rebalancing in mijn individuele sessies.

Meer informatie over Rebalancing is te vinden op:

www.rebalancing.nl
Over de opleiding

www.rebalancing-nederland.nl
Voor cliƫnten